Followers

Apa Akan Jadi Dengan Akaun Facebook Kita Kalau Kita Dah Meninggal?

AS-SALAM





hai..hari ni ain nak share artikel berkaitan dengan facebook yang ain baca dari sebuah blog yang ain baru follow..sangat berguna dan so..baca dan renungkan bersama.. :)








Mari kita renung-renungkan bersama fikir-fikirkan bersama jika satu hari nanti kita mati, akaun facebook ini hanya kita yang tahu password, hanya kita yang boleh access..   dan selepas kita mati.. apa yang jadi pada akaun
fb kita? mungkin ada yang akan ucapkan takziah mungkin ada yang selalu menjenguk bagi mengubat rindu tetapi.. sedarkah kita gambar-gambar kita.. akan terus membuatkan kita terseksa di alam kubur? gambar-gambar yang tidak ditutupi aurat dengan sempurna macam mana nanti?

lelaki ajnabi terus-terusan tengok dalam masa yang sama, tiada siapa yang boleh deletekan gambar kita.. walau sudah bertahun-tahun kita mati, gambar itu terus ada.. saham dosa terus meningkat..   macam mana? pernah terfikir tak? tudung singkat yang dipakai tu, akan selamatkan kita dalam kubur nanti? legging dan jeans ketat, boleh selamatkan kita? baju yang membalut aurat itu, bagaimana?   mungkin kini kita masih merasa tak sabar nak berkongsi cerita dengan gambar-gambar yang cantik tempat-tempat yang kita dah lawati di muka bumiNya tapi di akhirnya nanti.. semua itu tidak akan membawa erti semuanya hanya tinggal kenangan bagi yang masih hidup di alam kubur, semua itu tidak sedikit pun boleh menyelamatkan kita..
cuba kita renung-renungkan, saham dosa yang terus meningkat walau setelah ketiadaan kita di muka bumi sehingga hari akhirat   tutupilah auratmu sebelum auratmu ditutupkan peliharalah dirimu sebelum dirimu dikapankan~   jagalah maruah diri sebagai seorang muslimah mati itu pasti persiapkan diri untuk mati itu perlu..
Semoga Allah redha dengan perkongsian ini amin~   renung-renungkan dan selamat beramal :)  
P/s: Sebar-sebarkan. Semoga Bermanfaat.



KREDIT TO:http://putrasuki.blogspot.com






sangat berguna kan so..bagi sesiapa yang memiliki akaun facebook dengan gambar sepenuh2 album dengan tidak menutup aurat dengan sempurna..bacerlah semoga jadi renungan bersama..sebab ia sangat berguna..sekadar berkongsi..yang buruk itu datang dari manusia sendiri..yang baik itu datang dari Allah











p/s:nasib baik den tak ada akaun facebook dah..huhu..taakt guna akaun fb adik..wat main game..ekekeke..tapi kat blog ni..kaalu ada gambar..rasa nak delete lah..cam x elok..




8 comments:

putra suki said...

huhu, betul tu kak ain. :D

.:AiN iKeUchi:. said...

hehe..thanks for the articel :)

apiz @.k.@ radick said...

bgus...

putra suki said...

u r welcome. artikel tu pun dari sumber lain juga.. lau sudi comment my entry juga ya kak. huhu. :)

.:AiN iKeUchi:. said...

@putra suki:insyaAllah..kak ain akan komen entry2 adik :)

deella mozas said...

ain...nice =)

.:AiN iKeUchi:. said...

thanks dila :)

mrsbeauteous said...

salam perkenalan..feel free to be my follower..newbie here.neway entry ain best2 banyak yg seronok dan berpengetahuan klu d baca dn terus d baca..keep it ups girl...sila visit my page k.tq