Followers

kEJAPnYER dAH naK rYA..

AS-SALAM



kerana kesibukan yang melanda nak typing blog pun agak kemalasan plus x der masa..hehee..ni luang sikit masa nak bagitau.insyaAllah selasa ni raya..kan..hehe..semua dah siap ker..mesti semua dah balik kampung ..kuih rayer pun dah banyak buat..hhee..umah dah kemas ker??  tu soklan cepumas biase la tu bila dah nak dekat2 rayer ni..haishh..kejap jer rasa puase..nak panjang puase lagi boleh tak?? ase cam semalam baru puase kan..kejap jer masa berlalu dah nak raya..tup2..nanti dah habis raya..arap2 semua kerja2 menuju ke hari raya berjalan baik k..hehehe~ k ar nak g wat keja..kang bising lak semua orang kat rumah ni..lalalaa~





lllallaa~ sambil wat kerja sambil dengar lagu raya..best kan..heheee



Budaya Kad Raya Dah Makin Pupus??

AS-SALAM


makin dekar raya ni..makin terasa la..kan..semua orang dah sibuk wat persiapan..ader yang dah wish selamat hari rayer pun ader..pelik2..benda belum rayer pun ..lambat g..minggu depan..haha~ tapi aper2 pun ni dok kat rumah ni..lagi terasa nak rayer ..ye ar kat kampung kan..macam2 ar benda wat kan..kalau kat KL tu..haishh..semua sibuk kerja jadi x der ar teraser maner..paling2 pun dengar lagu raya kan...

k ar..berbalik kat tajuk entry kat atas tu..eehehe...ain nak tanyer korang semua..ada dapat kad rayer tahun ni?? ader bagi kad rayer tahun ni??hehehee~ mesti makin kurang kan..al maklum la dunia IT di hujung jari  jemari kan..kelik2 kat facebook tu dah kuar wish selamat hari raya aidilfitri..ngeh3..paling koman pun hantar la msg..seposen..5 sen..kat orang yang kita sayang..ngan saper2 yang kita nak hantar..siap ader macam2 lagi kalau MMS tu..makin kurang sangat kan orang nak hantar atau bagi kad raya sekarang ni kan..dulu masa ain zaman sekolah rendah...dan zaman awal2 sekolah menengah..siap macam2..kalau kat sekolah..letak bawah meja kawan..kad raye tu..syok kot..hehe..kenangan..tapi sekarang budaya tu makin hilang dah...mungkin sebab barang pun dah naik..banding beli kad rayer  yang paling murah pun 2 ,3 hengget kan..plus setem lagi..kan...dah beringgit..banding sms..seposen jer la..paling2 pun..seringgit..kan..huhu...


kalau dulu pak cik posmen la paling sibuk bab2 nak hantar kat rayer ni..kalau kat pejabat pos tu..siap kena ada part time worker lagi nak tolong agihkan kad2 rayer ni supaya cepat samapi ke destinasi masing2..tapi sekarang ni..semua tu dah semakin hilang..memang ar teknologi yang ader skang makin memudahkan kita..tapi nilai kad raya tu banding dengan sms tu..memang ar kad rayer lagi nostalgia kan..siap leh simpan..kad2 rayer tahun2 dulu..n wat koleksi..paling best..gantung atau lekat kat dinding kat umah time rayer.wawawa~



bagi korang pulak cam ner...still dapat kad rayer ker..syok kan..hehee~


ihsan hp cik ain :)










p/s: teringin nnyer bagi kad rayer kat family bila duk jauh..nanti ..lalala~ ;)



Per Nak Jadi La Dengan Dak2 Skang Ni??? Zikir Pun di wat Main??

                                                              AS-SALAM



video ni ain share dari sepupu ain..tonton dan nilaikan sendiri kawan2 semua...






agama islam dipijak oleh bangsa sendiri..so what to say?? semoga dorang ni di beri hidayah untuk berubah...wallahualam





10 THINGS ABOUT GUY THAT I LIKE

AS-SALAM

Jenis Lelaki yang Ain LIKE banget..hehe~




1.Caring

caring bukan bermakna asik nak tanya 24 jam.tapi ambik berat ni maksudnya bagi ain dia akan tanya kita sihat ker..dah makan ker..dalam sehari tu..even sesibuk mana pun..sebab maknernyer dia care la kita ni sihat ker tak..dah makan ker tak..lapar ker..demam ker...tau ar..hidup g kat dunia..ni..hahaa~ yer la ..penting la...lelaki yang ambik berat ni..sebab bila caring maknyer dier kisah kat kita..itu tanggapan aku la sebagai perempuan..tapi bagi lelaki.dok tau la..sebab aku bukan laki...just from my point of view..


2.Pentingkan Solat

ramai perempuan yang mesti akan cari pasangan hidup yang boleh bimbing dia..samer la..ain pun..bagi ain tak ada manusia yang sempurna kat dunia ni.tapi bagi ain kalau kewajipan macam solat yang sangat penting dia titik beratkan..im respect of him as guy ok..dan akan selalu ingatkan kita tentang solat..sama ada kita dah solat ker belum..tu maknenyer dia care akhirat kiter ar tu..huhuhu..tak kisah la..kalau sedekah ker aper dia..still tak cukup..kalau solat dia utamakan mesti yang lain2 insyaAllah..hehe~ so lelaki2 kat luar sana..jangan pandnag remeh pada ibadah solat...


3.Bertanggungjawab

Sejahat2 lelaki dan se tak suka sukanya lelaki bagi ain adalah lelaki yang tak tau nak bertanggungjawab..untuk apa2 sahaja la...contoh terbaik kalau lelaki tu dah nyata buat salah...tapi tak nak bertanggungjawab dengan kesalahan yang di buat...memang i dun like...contoh la..kalau kawan lelaki..kalau kita harapkan dia buat sesuatu then..dia boleh ler pulak...ambik ringan dan wat tak kisah...dengan tanggungjawab dia..aser nak pelangkung jer orang cm ni kan..hahaha~


4.Tinggi

ok..ni memang sepatutnya ada kat dalam list aku..tak leh describe tinggi samapi mana..tapi mesti melebihi ain la kan...kalau yang 170cm ke atas..lagi terbaik..wakakka~.sebab tu den minat mamat korean..sebab deme ni tinggi2..hahahaa...tak beraper kenan mamat yang pendek2 ni..sebab teringat kat diri aku bila tengok manusia2 pendek ni..hahaa..tak dapat terima..agga~ aper2 jer la..kan..dah lelaki type ni.yang ain suka..



5.Berkulit tak berape cerah dan berjanggut

Jenis ni pulak asernyer penah ulas kat entry sebelum ni..memang suka lelaki yang berjanggut bukan bermakna berjambang macam Osama Bin Laden tu ler..sikit2 jer dh.ar..nampak macho sikit la kot..hehe..dan berkulit tak berape cerah..sebab den ni pun x berape nak cerah sangat..sawo2 matang cm tu la..ngahaha~ tapi lelaki yang berkulit tak putih melepak ni..seriously for ain  nampak sangat2 maskulin...dan hot..okeyh..haha..sebab kulit gelap selalu sebab sunburn jarang sangat jage..means tak de la..metroseksual sangat...terlalu menjage la kulit tu..eh..panas la..terbakar kulit..pleaseee laaaa...ain pun tak sampai tahap cam tu..hahhaha~ but seriously lelaki yang berkulit tak berape cerah dan tak berape putih melepak lagi hot dari lelaki putih melepak (for malay guy only ok..not korean guy)...memang lelaki melayu terakhir la..cam ni..suke4~.kekekeke~



6.Tak Banyak Cakap

memang suka.sebab bila ain bercerita dia jadi pendengar yang sangat setia..hahaa...perlu dan mesti kena ada...jangan pendiam macam tak wujud dah la..entah la sebab lelaki yang banyak cakap ni selalunya...rasa nak cari gaduh jer..selalunya.tapi kadang penat jugak dengan orang yang tak banyak cakap a.k.a pendiam ni sebab mesti muka selalu cam tak der perasan .selamber jer..sepatah kita tanya..sepatah dia jawap..punya la kita membebel 1000 patah perkataan seminit kan...jawapnyer last2 yes...atau ok jer..alahai..tapi sebab macam tu ain suka..tak tau la pelik tak pelik ...biase la manusia lain2..


7.Tak Hipokrit

maksudnya.dia tak berpura2 la..kalau nakal atau tak baik sekalipun dia tak der ar nak cover2 bagai kan..pas tu..bila depan orang tunjuk baik ...lebih kurang cam talam banyak muka ar cm tu...means jadi diri sendiri ..dan  
tak perlu nak hipokrit ..hidup penuh dengan sandiwara dan kepura puraan..ambik kau ayat aku..terbaik punyer..huhuhuhu~..so beware..lelaki2 yang hipokrit..i hate..hahaha~


8.Ada sense of humor @ tau wat lawak 

i like this type of guy..means kita tak kan rasa boring..bila sedih ker..mesti dia akan ada jer benda yang kelakar dia nak buat...hehe...means dia tau bila masa nak berlawak dan bila masa nak serius..oh i like this type of guy..bukan bermaksud pak lawak atau badut.tapi cukup la..boleh menyenangkan hati kita dengan senda gurau dia kan..kalau ada suami.tak kan lah nak yang serius manjang..tensen den...relax2 sudah..hahah~



9.Tak Berkira

memang pantang dengan manusia yang suka berkira tak kira lelaki ker perempuan...terutamanya..kalau berkira bab kecik2 dan remeh yang tak leh diterima akal kecil ku ini..huhu...bab makan nak berkira..bab duit nak berkira...bab aper 2 jer lah yang ada nak berkira..masak ler...maksudnya tak berkira la benda kecik2...cam dun mind la..ala takat makanan ..pun nak berkira...kalau pompuan pun aku geram jer kan..kui3


10.Matang

 suka lelaki yang matang bukan sahaja dari segi luaran jer...kalau kebudak2 budakan kadang..pun suka..tapi kira bertempat la..means..suka lelaki yang cara yang dia cakap tu menunjukkan dia matang..no how to speak on a right time...ada benda boleh cakap..ada benda tak boleh cakap..dan tau macam mana nak hdapi satu2 situasi tu..dengan matang....contoh la kan..if korang bincang something..dia akan cakap sesuatu yang matang dan tak kan kebudak budakan...matang bukan bermakna serius manjang tapi bagi ain.dia tahu macam mana nak gunakan kematangan dia untuk menghadapi masalah atau situasi yang dialami dan tahu cara nak handle dengan cara yang tenang dan smooth...bila aper2 jadi..cool..


yang seterusnya????
ain akan sambung di lain waktu dan di lain masa andai ada mase..hihihi...tu jer nak kongsi











Selesai Mengedit Belog!!

AS-SALAM 


kalau korang tengok blog cik ain ni bertukar2 dan aser cam pelik beberaper hari ni sebab melalui proses pengeditan..ehhee~ sekarang dah selesai pun edit..sudah gak.maklumla..tak pandai edit2 ni..cam ner..ok tak blog baru ain ni..rasa nyer tak kan tukar lagi .dah...tengok ar 5 tahun g baru edit balik blog ni..hahaha~


mula2 pening gak nak tukar dan letak macam2 dalam belog tapi just nak wat simple jer sebab tak nak belog berat payah nak bukak korang tak nak bacer..huhu~


selesai sudah edit blog...daaa~




header buat sendiri tak pakai Adobe Photoshop bagai..tak reti pun.guna Photoscape ngan Gimp  jer..huhu..senang kan






p/s:shoutbox paling payah nak tukar mula2 skang dah senang...haha~






SNOWMAN IN MAY

AS-SALAM




SNOWMAN IN MAY



The wind is blowing outside
Like the wind that blew long time ago

The wind is blowing
You are looking far away
The wind is blowing
Like that day I was looking at you
The image of you holding a wine glass
I am alone even when we are together

If I fall in love
All my dreams come true
Those words are only for a fairytale
I loved you so much
You probably didn't know
I was watching you

Didn't you notice that from my eyes
Because I loved you so much
Because I loved you so much by myself
I missed you by myself
The image of you holding a wine glass
I am alone even when we are together

If I fall in love
All my dreams come true
Those words are only for a fairytale
I loved you so much
You probably didn't know

I was watching you
Didn't you notice that from my eyes
Because I loved you so much
Because I loved you so much by myself
I missed you by myself
The same wind is blowing
Like the day we broke up
Didn't you know my heart that misses you
The wind is blowing
Like that day we loved
The wind is blowing outside





Yesterday Once More : The Carpenters

AS-SALAM






one of my all time favourite song by The Carpenters






When I was young
I’d listened to the radio
Waitin’ for my favorite songs
Waiting they played I’d sing along
It made me smile


Those were such happy times
And not so long ago
How I wondered where they’d gone
But they’re back again
Just like a long lost friend
All the songs I loved so well



(*) every sha-la-la-la
Every wo-wo-wo
Still shines
Every shing-a-ling-a-ling
That they’re starting to sing’s
So fine



When they get to the part
Where he’s breakin’ her heart
It can really make me cry
Just like before
It’s yesterday once more



Lookin’ back on how it was
In years gone by
And the good times that I had
Makes today seem rather sad
So much has changed



It was songs of love that
I would sing to then
And I’d memorize each word
Those old melodies
Still sound so good to me
As they melt the years away



Repeat (*)

All my best memories
Come back clearly to me
Some can even make me cry
Just like before
It’s yesterday once more



 one of my all time favourite band




sedikit informasi mengenai band duo yang ain suka ni:

The Carpenters were a vocal and instrumental duo, consisting of American sister Karen and brother Richard Carpenter. The Carpenters were the #1 selling American music act of the 1970s.[1] Though often referred to by the public as "The Carpenters", the duo's official name on authorized recordings and press materials is simply Carpenters, without the definite article. During a period in the 1970s when louder and wilder rock was in great demand, Richard and Karen produced a distinctively soft musical style that made them among the best-selling music artists of all time.
Carpenters' melodic pop produced a record-breaking run of hit recordings on the American Top 40 and Adult Contemporary charts, and they became leading sellers in the soft rockeasy listening and adult contemporary genres. Carpenters had three #1 singles on the Billboard Hot 100 and fifteen #1 hits on the Adult Contemporary Chart (see The Carpenters discography). In addition, they had twelve top 10 singles (including their #1 hits). To date, Carpenters' album and single sales total more than 100 million units.
During their 14-year career, the Carpenters recorded 11 albums, five of which contained top 10 singles (Close to YouCarpentersA Song for YouNow & Then and Horizon), thirty-one singles, five television specials, and one short-lived television series. They toured in the United States, the United Kingdom, Japan, Australia, the Netherlands and Belgium. Their recording career ended with Karen's death in 1983 fromcardiac arrest following complications of anorexia nervosa. Extensive news coverage of the circumstances surrounding her death increased public awareness of the consequences of eating disorders.





p/s:grup ni wujud masa dunia muzik menyampaikan meseg lagu yang keras dan berbaur perang dan kumpulan2 rock..macam the rolling stones dan the beatles 




Lagu Nombor Versi Korea Yang Comel!!

AS-SALAM


Ain nak share lagu comel ni kat korang..comel giler.macam Teletubbies versi Korea.Pernah tengok tak..cute giler..haha..lagu nombor yang comel..hehe...jum nyanyi..ekeke~



comel kan..kawan2? hehee




ihsan google..lebey kurang kan..karton ni ngan deme ni..kui3



p/s: tengok kartun ni teringat kartun Teletubbies kat tb


Choi Daniel Adorable,Cute,Charming



AS-SALAM


hai ari ni ain share sorang pelakon baru jugak la kat korea ni..tak habis lagi tengok drama dia berlakon dalam Baby Faced Beauty..serius jatuh hati sudah dengan mamat mata sepet ni..dia mungkin tak sehensem Won Bin atau Kim Hyun Joong ataupun Lee Min Hoo..tapi dia ada aura CHARMING,CUTE,ADORABLE...yang mungkin semua aktor ni tak ada..plus dia ada senyuman yang sangat sweet..hehehhee~..adoi..comel giler..hahaha~ lagi2 dengan mata sepet dia..dalam Baby Faced Beauty dia digandingkan dengan Jang Nara yang super duper comel tak hingat jugak lah..pelakon yang ain maksudkan ni adalah CHOI DANIEL...mesti ramai tak kenal kan..saper CHOI DANIEL ni kan..hehehe~ maklum lah..dia ni pelakon baru kat sana...



3 words : ADORABLE,CUTE,CHARMING
ni lah CHOI DANIEL



mungkin dia x der la sehensem artis korea yang lain cam Kim Hyun Joong ataupun Lee Min Hoo tapi dia ada charming dia tersendiri yang buat semua jatuh hati dekat mamat mata sepet yang ader senyuman yang sweet ni kk..hehehe~ dia ni kira pelakon baru gak kat saner sebab tak banyak drama dia berlakon..huhu~ jatuh hati kat mamat mata sepet ni..ades....hehe..dia ni kalau korang nak tau diundi sebagai salah sorang aktor paling well mannered kat nun korea saner..maksudnya kira bersopan santun gitu la orang nya...hahaha..i likeee..tapi dia ni ada masalah gak dia kata dia tak baper suka ketinggian dia dan tangan dia yang panjang..haha...ok ar jum isha sikit biodata mamat mata sepet ni



Name: 최다니엘 / Choi Daniel
Profession: Model and actor
Birthdate: 1986-Feb-22
Height: 186cm
Weight: 73kg
Star sign: Pisces

TV Shows

The Musical (SBS, 2011)
Baby-faced Beauty (KBS2, 2011)
Once Upon a Time in Saengchori (tvN, 2010, cameo)
High Kick Through the Roof (MBC, 2009)
Good Job, Good Job (MBC, 2009)
General Hospital 2 (MBC, 2008)
The World That They Live In (KBS2, 2008)
Golden Apple (KBS2, 2005)


Movies
Peach Tree (2011)
Cyrano; Dating Agency (2010)


Endorsements
Lotte Pepero
Everland Resort
Ohttugi snacks
McDonald's triangular pie
Naver
SKT


ni la serba sedikir tentang mamat mata sepet ni..tak banyak pun drama lakonan dia ni.kira baru gak ar..huhu..k la selain tu ain share jugak drama yang buat ain minat dengan dia ni ia itu drama Baby Faced Beauty lakonan dia dengan Jang Nara yang come lote

Lakonan dengan Jang Nara..CUTE COUPLE



dalam drama ni.dia berlakon bersama dengan Jang Nara yang mana  dalam drama ni Jang Nara lagi tua dari dia 7 tahun.memang dalam dunia nyata Jang Nara lagi tua tapi still maintain cute ngan muda..hehehe..suka sangat watak Choi Daniel sebagai Choi Jin Wuk dalam drama ni yang kelakar dan kebudak-budakan yang cute sangat..hahaha~ suka tengok macam mana ia berubah dari seorang lelaki yang tak matang kepada yang matang..dan cuba berusaha melindungi wanita yang disayanginya ia itu Jang Nara.apa yang dibuat mesti dia backing Jang Nara..mcm budak kecik pun ader kadang2..hahaa~ tapi sweet cara dia layan Jang Nara..hehehe...dia jugak suka tolong Jang Nara tanpa harap balasan..kalau korang peminat setia drama korea kira drama ni wajib la tengok dalam list korang sebab drama ni pun salah satu highest rating kat Korea....beberape episode last drama ni dapat no 1 kat Korea saner siarannya..waaa..terbaik kan..jadi tak rugi tengok Choi Daniel yang cute ni..hehehee




babak cam best dalam drama BABY FACED BEAUTY



muka-muke sengal mamat mata sepet..sweet sangat..i like him..hehee



Sian Choi Daniel ni sampai kena tunduk..pendek beno Jang Nara..hihi..sweet sangat..part ni..

sweet <3




p/s: jum nonton drama Korea..haha~







Sharing Tutorial

AS-SALAM


saja tak der entry baru nak buat..buat la entry malas ni..huhu..sebenarnya  baru jer pas edit blog..kui3..susah gak..tapi berbaloi2..hahaha...ni ain ambik dari beberapa blog untuk belajar teknik2 basic dalam mengedit blog ni..so korang leh ar cuba..nanti..huhuhu..tak pandai pun edit blog ni..pakai hentam jer..janji leh wat...sajer...dah minat benda2 cam ni nak wat cam ner kan..dah la..malas nak cakap banyak..korang ushar yang sendiri..kat link yang ain bagi ni eh..hehehe~



-ok dekat link ni korang leh buang title blog korang plus description dia sekali.kalau korang just nak letak header dan gambar korang sendiri lah kan..okeyh...sebenarnya yang ni tak berjaya g wat..entahla tak tau naper..penat..huhu~



Ok..ni bagi korang yang nak hide shoutbox dan tak nak benda shoutbox ni menyemak kat page korang..ok..ikut jer step2 dia..mesti berjaya..wawawawa~ senang jer...



Ok..ni cara cm ner nak wat title blog bergerak..macam ain punya ni..tapi cam buruk lak..elek..tul..hahaha~..korang try la maner tau lawa..hehehee




ok lah tu jer tutorial nak share rini...kalao nak tau lebih lanjut carilah sendiri.ek..hehehe~..selamat berkongsi...



try wat doodle guna photoscape..payah beno..hodoh giler..haahhaa....memang bukan tangan seni la nii..tak jadi langsung....





Monkey D.Luffy " ONE PIECE" dalam dunia nyata

AS-SALAM

hari ni ain nak share pic gambar dari siri anime manga yang famous ia itu ONE PIECE.watak femes dalam siri ni saper lagi kalau bukan Monkey D.Luffy..serious.tengok siri ni kat tv jer..haha..beratus2 episode pening kot..tau siri ni pun dari some one i know..hehe..tapi kalau Monkey D.Luffy ni kat dunia nyata cm ner..hehe..ain share pic cosplay Monkey D.Luffy..cute lor..hee~









cute kan..hehhee~






25 Perkara Wanita Perlu Tahu

AS-SALAM



Hadis Nabi mengenai wanita.
Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah akan hal tersebut, jawab baginda, “Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia”.



1. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali.
2. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh.
3. Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki yang jahat.
4. 2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.
5. Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susu badan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.
6. Wanita yang melayani dengan baik suami yang pulang ke rumah di dalam keadaan letih akan mendapat pahala jihad.
7. Wanita yang habiskan malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.
8. Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suami yang melihat isterinya dengan kasih sayang akan dipandang Allah dengan penuh rahmat.
9. Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumahtangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70,000 malaikat dan bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam surga,dan menunggu suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut.
10. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat.
11. Wanita yang memerah susu binatang dengan “bismillah” akan didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.
12. Wanita yang menguli tepung gandum dengan bismillah”, Allah akan berkatkan rezekinya.
13. Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti menyapu lantai di baitullah.
14. Wanita yang menjaga solat, puasa dan taat pada suami, Allah akan mengizinkannya untuk memasuki surga dari mana-mana pintu yang dia suka.
15. Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada siang hari.
16. Wanita yang hamil akan dapat pahala beribadat pada malam hari.
17. Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.
18. Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin, dia akan dikira sebagai mati syahid.
19. Jika wanita melayani suami tanpa khianat akan mendapat pahala 12 tahun solat.
20. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 ½ tahun), maka malaikat-malaikat di langit akan khabarkan berita bahwa surga wajib baginya.
21. Jika wanita memberi susu badannya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.
22. Jika wanita memijit suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tola emas dan jika wanita memijit suami bila disuruh akan mendapat pahala tola perak.
23. Wanita yang meniggal dunia dengan keredhaan suaminya akan memasuki surga.
24. Jika suami mengajarkan isterinya satu masalah akan mendapat pahala 80 tahun ibadat.
25. Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat, tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya yaitu memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah.












P/S: mudahnya seorang wanita itu untuk masuk ke syurga dan mudahnya seorang wanita itu untuk masuk ke neraka :)