Followers

GUDLUCK UNTUK SAYER,DIER DAN KAWAN2 BUDAK ALAM SEKITAR =)




study jangan tidoqq...hehe

Entry ni khas untuk kawan2 aku satu course..budak2 pengajian alam sekitar kat UM ni..especially my beloved fren..SARAH,OYA,SHIDA,SU,DAYAH,AYU n lain2 lagi..(sory kalau x letak namer)..hehee...aper2 pown gud luck untuk sahabat2 ku yang akan start exam 22 November..wat yang terbaikk..k.kawan2..kiter buktikan..k..hehe.(termasuk aku lah..haha)

n untuk HIM yang ader kat UITM SHAH ALAM..gud luck jugak..sory lambat wish kat entry ni..hhehe..aper pown gudluck k..naikkan pointer sem ni...n nk lawan pointer orang kat saner tu..hehe..(arap2 leh la)hehee.

n khas untuk kawan2 lamer sayer time form 6..semestinya my beloved fren DEELLA kt UPSI..tu chaiyok2..k..n IMAL kat UPSI gak..hehe..n x luper wat JAME ..yang kat UITM KEDAH..gudluck..thanks..korang2 n korang sumer banyak support aku ..gudluck korang..semoga akan mendapat kejayaan..INSYAALLAH =)





NAK KUMPUL WALLPAPER AFTER SCHOOL =P

Banyaknyer wallpaper dorang..hehee..memang suker tetiber lan grup korea ni...maser SNSD n WONDER GIRL dulu x der lah..minat sesangat..sampai semua wallpaper aku nak letak..dorang ni..haha...tapi memang maser ni nak cari wallpaper dorang jer..hehe..n paling aku suker dalam grup ni NANA (ala yang muke ala2 jopun)..hehe,,,ok..kawan2..kalau ader wallpaper yang cantik2 pasal dorang ni share le n kiter....okeyh..hehe~ =)


p/s:dulu suker kumpul wallpaper citer korea..la ni..kumpulan ni pulak..adeyh...








MARY STAYED OUT ALL NIGHT...GEUN2 COUPLE.. CUTE WHAT?? HAHA:D

      
OK..FINE DIORANG CUTE SANGAT..HAHA..CUTE COUPLE TU JER LEH CAKAP..CITER KOREA YANG LATEST..X KUAR G ..TAPI MESTI NAK TENGOK NANTI..HEHE,...DUA2 AKU MINAT LAH..COS DORANG COMEL N BERBAKAT BESAR...SEBELUM NI TENGOK DORANG NI BERLAKON KAT CITER CINDERELLA SISTER (MOON GEUN YEUNG) N YOU RE BEAUTIFUL (JANG GEUN SEUK)...MEMANG DUA2 CITER TU BEST N AKU TENGOK LAH..HEHE..APER2 POWN X SABAR NAK TENGOK PASANGAN YANG CUTE NI DALAM LATEST DRAMA NI...WINK3*



FORGIVE AND FORGET..LIFE IS LIKE THIS MUST ACCEPT IT..:D

hidup ni memang cmni..kadang kiter aser selalu x unfair wat diri kiter..
aper yang kiter nak..x sumer kiter akan dapat kan...kiter nak orang sayang kiter..kiter nak sumer orang x der x puas ati (means asik nak cari pasal jer la n kiter..huk3)..tapi tu la life..kalau x der orang yang nak nyibuk tentang hidup kiter n cri pasal..saper g..hehee...aper2 pown..just accept it everything in our life dengan hati yang tenang dan redha...sebab...what is past is past...cannot repeat or change..aper yang kita boleh buat sekarang..belajar menerima.dan menjadi insan yang lebih matang (macam nak cakap dah tua jer..haha)

ok2..haha..be serious bout this topic k..sebelum ni aku ni jenis gelabah n suker serabut mambut segala lah..well its me la..kalau x cmtu..bukan aku la..cuma..aku paling x suker berpura2 n be hipokrit..n bajet baikla...kunun..aper yang korang lihat..itulah aku..itulah diri aku...sumtimes..can be very serious..annoying..kelakar..banyak cakap..can be very meaning...u know..hehee..

and aku jenis akan memaafkan..sukar untuk aku x memaafkan...saper2 pown yang pernah buat salah n aku..even besar..even aku dalam hati..susah..tapi sebenarnya..lagi sukar kalau aku x maafkan..aper2 pown..hidup ni memang cm ni..n cm tu..kalau kiter x belajar nak menerima ..n asik nak aser diri kiter betul..so x yah la hidup kat dunia ni k..haha...belajar menerima semua benda dengan hati redha..n accept it..cam experience dalam hidup kiter..x der semua tu..kiter x kan belajar makna hidup ni..
untuk mengaku..memang aku x baik maner..n x bagus maner..banyak salah aku jugak..aper2..pown..chill out n smile always... :D

CAM X DER MOTIF LETAK GAMBAR KUCING SENYUM..HAHA
PADAHAL CAKAP SAL BENDA LAIN..TU MAKNERNYER SUH KITER SENYUM SELALU N JANGAN DUK PENING2 PIKIR ORANG YANG SAKITKAN HATI KITER..WEE~



SAYA DAN FACEBOOK..



   Saya dan Facebook...actually x tau nak citer aper..hehee..sebenarnya..dulu saya addicted lah sangat dengan sosial web ni..even pagi petang n malam n pagi balik..saya boleh on9...facebook ni..samapi selalu jerk pikir..kalau x der lah facebook ni..aku leh hidup ker??sampai cm tu sekali...tapi pas tu aku wat keputusan untuk deactivate akaun facebook...tapi entah macam maner ntah...aku boleh tak bukak facebook..untuk tempoh yang lama...dan pas tu sekarang aku dah delete dah facebook aku..huhuhu~..tapi aku aser life aku better dengan tak ada facebook kot..huhhuhu....rajin ar aku nak study..dari facebook.....dan sebenarnya facebook ni bagi aku la...banyak lagi tak baik dari baik..jadi depends tuk individual la..nak jadikan facebook tu aper.......nak wat diary ker...nak citer semua benda ker..tapi macam dah jadi tabiat kot kan..orang kat Malaysia ni..semua mender nak publish kat facebook...even nak cakap n kawan yang duk sebelah dier jer pown nak pakai facebook..komunikasi secara lisan tu dah semakin berkurang..huhuhuhu...rasernyer kat Malaysia ni..antara dengan paling banyak rakyatnya ader akaun facebook.huhuhu~ aper2 pown nasihat saya..setiap yang x baik tu selalu datang dari diri kiter sendiri..jadi baik buruk facebook ni..kalau kiter xtau nak gunakan sebaiknya...mungkin akan merosakkan diri kita sendiri..even menjatuhkan maruah kita sendiri..jadi..pandai guna..pandai la..pikir..
 
  





    







FOLDER MUSIC SAYER YANG SERABUT MACAM SAYER..HUK3..

KLIK UNTUK TUMBESARAN TAHAP GAJAH.:P

Ni la folder music sayer..yang memang serabut macam sayer..ni cumer ader sebahagian..ader lagi folder kat dalam folder ini dan folder lagi n lagi..hahaa..sebenarnya..malas dah nak susun lagu2 ni..sebab kalau lagu2 lamer tu malas dah nak dengar..jadi simpan jer kat satu folder..

saper yang nak cari lagu kat folder aku ni..kompem pening la..hahaa...dah la lagu banyak..pas tu folder ntah maner2..ish2..nanti la bila2 aku amik masa..tuk susun my lagu2 ni..dari serabut cam aku..hehehe~

 


BONBON O CHOCOLATE @ SWEET CHOCOLATE


Lagu ni runut bunyi dari citer My Lovely Sam Soon @ My Name is Kim Sam Soon...
hehe..suke dengar instrumental ni..dier ader 3 part...suker bukan sebab instrumental  ni sedih...tapi suker tajuk dier..BONBON O CHOCOLAT @ SWEET CHOCOLATE...


P/S:memang suker dengar lagu instrumental..hehee...kadang aser tenang ... n its nice ok..tu jerk..hehe.. 


KELAS DAH ABIS...FAKULTI PUN LENGANG DAH =(

Haiya...post ni aku postkan tatkala aku sedang men study kan diri aku kat fakulti..selalu kalau
 malam2 cam ni ..serius..banyak giler dak2 yang lepak..kat cni..study..wat assignment..tp dah nak masuk minggu akhir sebelum study week n plus n deepavali n raya haji break..semuanya lengang jer...x tau lah kenaper....

huhu..semua pown dok study ker dah balik..hhaa..tapi sedih la plak kan..dah abis dah satu sem ..makin nak masuk sem baru..actually makin x seronok..cos makin ker penghujung ku belajar kat sini..
tapi memang dengan keadaan yang sunyi ni..wat aku teraser lagi sunyi kott...x tau lah kenaper..aper2 pown...aku dah nekad..nak study tol2 untuk sem ni..tamau main2...n tamau sedih.n tamau.serabut2..n sewaktu dengannya..aku nak score sem ni..aku mesti yakin dapat A.sem ni
boleh2..
chaiyok2


I WANT TO CHANGE THAT WORDS LIKE SAM SOON SAID.....


pic citer My Lovely Sam Soon @ My Name Is Kim Sam Soon... =)

rasernyer semua orang mesti dah tengok citer ni kan..asernyer dulu pernah siar kat salah satu stesen tv kat Malaysia...hehehe..memang memang sangat lah citer ni..kelakar...dan jalan cerita dier pun lain dari lain yang lain..dari drama-drama korea sebelum ni..hehe...naper aku cakap cam tu?? sebab sebelum ni selalu kiter tengok...citer drama korea selalu macam fairy tale jer kan...hahahaa~

tapi citer ni x macam tu la..ia macam aper yang jadi kat real world la..pasal...Sam Soon ni yang dah 30 tahun tapi x kahwin2...n tambah n boyfriend yang curang kepadanya..dan masalah kewangan..serta impian hidupnya..memang best sangat..citer ni..cos biler tengok Sam Soon ni aku aser cm diri aku.lak..hahaha...kenaper?? cos aku suker sangat wat aper yang aku nak...n bila suker kat orang tu just say it...kalo x suker cakap x suker..kalo suker cakap jer suker..eh3..panjang lebar pulak...ni bukan nak ulas citer ni..tapi aku citer satu part dalam drama ni..memang  aku aser part yang aku sendiri suker n aku simpan words tu sampai sekarang...

korang yang minat sangat..leh tengok words tu dalam episode akhir drama ini..bila..Sam Soon..g beli barang..than dier..berhenti kat bus stop..and than kat bus stop tu..ader words yang dier tulis kat board bus stop tu..Sam Soon bacer sampai menangis..aku pown..tapi memang mendalam..la..maksudnya...

LET'S LOVE LIKE WE'VE NEVER BEEN HURT BEFORE,

LET'S DANCE LIKE NO ONE IS PRAISING US,

LET'S LOVE LIKE W'VE NEVER BEEN HURT BEFORE,

LET'S SING LIKE NO ONE LISTENING TO US,

LET'S WORK LIKE WE DON'T NEED MONEY FOR IT,

LET'S LIVE LIKE TODAY IS DOOMSDAY,


And Sam Soon cakap dier memang nak jadik cam tu..tapi kalau pengakhiran kisahnya jadi cam dier..die memang nak tukar words tu ...IF U DONT WANT TO BE HURT...NEVER FALL IN LOVE..
kalau aku jadi Sam Soon pown aku akan tukar words tu kalau aku tak nak lukakan hati aku sendiri...baik aku x perlu jatuh cinta dan simpan perasaan aku jauh2 dalam lubuk hati aku..tapi ..kan..haishhh...life ni x cam tu...so...selalu yang aku wat just ikot words kat atas ni...BE YOURSELF...NO MATTER WHAT HAPPEN OR NO MATTER WHAT PEOPLE SAID..WE MUST THROUGH EVERYTHING....RITEE~~ 










AFTER SCHOOL >> BECAUSE OF YOU

video

Waa..serious 1st time dengar lagu ni..n MV lagu ni aku terus jatuh cinta la..
sebelum ni pernah dengar lagu kumpulan ni ..tapi lagu ni yang paling melekat..sebab MV dier kot..hehe..aper2 pown..layan lagu dari AFTER SCHOOL..ni..tajuknya...
BECAUSE OF YOU..


ni LIRIK LAGU ni...siap der 2 VERSION G...selamat mendengar n hafal lagu ni..hehe..


yang ni versi KOREAN..hehee~

Ajikdo na geudaereul ijji mothae
I’ll never forget, boy, I’ll never forget, boy
He eojinji beolsseo myeot nyeoni jinatneunji molla
Geudae saenggak manhamyeon jakku nunmul man heulleo
Oneul ttara wae geureohke niga bogo peulkka
Chang bakkwi bissoriga nae mameul heundeureo nwa
Sarang haji malgeol geuraesseo jeong juji malgeol geuraesseo
Butjapji malgeol geuraesseo wae ireohke na honja apa
Sarang haji malgeol geuraesseo jeong juji malgeol geuraesseo
Butjapji malgeol geuraesseo wae ireohke na honja apa
Nan hangsang neomanwi jang miga dwiryeodeon nae mameul ani
Ije jogaknan sarangwi machim pyoga dwaetdaneun geol
Nunmuri millyeowa memareun ibsuri jeojeo
Ije eotteokhae geudael ijeulsu eobseo
Neo ttaemune manhido ureosseo, maeil bam nan
Neo ttaemune manhido useosseo, geudae ttaemune
Neo ttaemune sarangeul mideosseo, oh boy
Neo ttaemune, neo ttaemune, moduda ilheosseo
Jeongmal dap dap daphae, gap, gap, gaphae
Mak mak makhae, neo eobtneun sesangi
Nae malmameul sshibeo nohgo jajonsim jit balba nohgo
Nae mameul jjijeo nohgo wae nareul tteonaga
Geunaldo biga wasseotji hanchameul geudaen
Mareobshi nareul bara bogiman haesseo
Heundeulli neun nunbitgwa aesseo jitneun eosaekhan
Misoga ibyeoreul yaegi haejweo
Sarang haji malgeol geuraesseo jeongjuji malgeol geuraesseo
Butjapji malgeol geuraesseo wae ireohke na honja apa
Sarang haji malgeol geuraesseo jeongjuji malgeol geuraesseo
Butjapji malgeol geuraesseo wae ireohke na honja apa
Nabogo tteonarago hal ttaen eonjego tteonan danikka eojjeogo
Michin saram chwigeup manhae jeongmal himdeureo boy, slow down
Amureon maldo mothan chae ureo, cuz I want to stay next to you
My love is true, wanna go back to when I was with you
Neo ttaemune manhido ureosseo, maeil bam nan
Neo ttaemune manhido useosseo, geudae ttaemune
Neo ttaemune sarangeul mideosseo, oh boy
Neo ttaemune, neo ttaemune, moduda ilheosseo
Jeongmal dap dap daphae, gap, gap, gaphae
Mak mak makhae, neo eobtneun sesangi
Nae malmameul sshibeo nohgo jajonsim jit balba nohgo
Nae mameul jjijeo nohgo wae nareul tteonaga
I miss you, I need you
Kkum sogeseon ajikdo I’m with you
I miss you, I need you
Shiganeul dwi deollyeo wanna kiss you again, my boy
Mami neomu apeunde gyeondigi
Gwiro unde neoneun eodiseon mweol hani, na ureosseo cham manhi
Neo eobshin nan mossareo
Naegero dorawajweo nal tteonagajima
Neo ttaemune manhido ureosseo, yeah
Neo ttaemune manhido useosseo, manhido useosseo nan
Neo ttaemune sarangeul mideosseo, oh yeah
Neo ttaemune, neo ttaemune, moduda ilheosseo, neo ttaemune na
Jeongmal dap dap daphae, gap, gap, gaphae
Mak mak makhae, neo eobtneun sesangi
Nae malmameul sshibeo nohgo jajonsim jit balba nohgo
Nae mameul jjijeo nohgo wae nareul tteonaga
yang ni TRANLASTION B.I..heeee~
I… still… can’t… get over you
I never forget…
Boy I never forget…. boy
Can’t remember how many years it has been since we broke up
But I cry every time when I think about you
Why I’m so eager to see you today?
The sound of rain droplets leaves my heart shaken up.
I regret giving you my love
I regret getting attached to you
I regret holding you back
Why do I have to face the pain alone?
I regret giving you my love
I regret getting attached to you
I regret holding you back
Why do I have to face the pain alone?
I tried to be your only girl
And did you ever understood my heart?
Now it became the compass
Of broken love
Tears are flowing down
And soaks the dry lips
Oh what should I do,
Now I can’t erase you out of my mind
I cried a lot because of you (I cried every night~)
I laughed a lot because of you (Because of you)
I believed in the love because of you (Wooh boy~)
I’ve lost everything because of you
I’m speechless, suffocating and lonely
The world without you has
Chewed out my heart
Stomped on my dignity
Torn apart my heart
So why did you leave me behind?
It also rained on that day
You’ve stared at me wordlessly
You’ve stared at nothing else but me
Those trembling gazes,
And the awkwardly forced smile
Speaks of our separation.
I regret giving you my love
I regret getting attached to you
I regret holding you back
Why do I have to face the pain alone?
I regret giving you my love
I regret getting attached to you
I regret holding you back
Why do I have to face the pain alone?
You’ve told me to leave
And the moment leave
You treat me as if I’m insane
It’s just too hard (boy slow down)
Then I cry silently and wordlessly
Cause I want to stay next to u
My luv is true, wanna go back 2 when I was with u
I cried a lot because of you (I cried every night~)
I laughed a lot because of you (Because of you)
I believed in the love because of you (Wooh boy~)
I’ve lost everything because of you
I’m speechless, suffocating and lonely
The world without you has
Chewed out my heart
Stomped on my dignity
Torn apart my heart
So why did you leave me behind?
I miss u… I need u…
Even in my dreams I’m wit u..
I miss u… I need u…
Rewind back the time
I wanna kiss u again ma boy…
My heart aches
It’s too much to bear
And where are you? (I cried a lot)
Can’t live without you
Please come back to me
And stay with me
I cried a lot because of you (Yeah~)
I laughed a lot because of you (I laughed a lot~)
I believed in the love because of you (Oooh-Yeah~)
I’ve lost everything because of you (Because of you~)
I’m speechless, suffocating and lonely
The world without you has
Chewed out my heart
Stomped on my dignity
Torn apart my heart
So why did you leave me behind?

(klik untuk tumbesaran tahap dinosour)
ni wallpaper kumpulan ni..cun x?hehee...
nice2..baru jer aku letak jadik wallpaper aku..hahah~








ITS NOT HARD TO GIVE ME HAPPINESS

entry ni..tiber2 jer aku wat..untuk luahkan isi hati aku...
X sukar sebenarnya nak wat aku bahagia n aser gembira...not use even a cost....aku x perlukan wang..aku x perlukan aper2 pown...asalkan orang yang aku sayang leh wat aku tersenyum..its more than enough ...tapi kenaper susah sangat nak wat aku gembire???

mesti orang akan kater aku ni tamak kan...sumer nyer aku nak..sedangkan aku dah ader semuanya...
yeker..entahla..cumer..salahkah ker aku...tuk raser bahagia jugak samer macam orang lain...
wang ringgit semua tu x kan wat aku gembira....bukan hipokrit..atau aku menipu..tapi
its the truth la...dengan wang can make u feel happy??? not for me....

cumer entah la...malam ni i feel so bad...n aser nak nangis jerk....when i need him..he never be there for me...i just want he listen...listen what my heart said...only that..more than enough...

biarlah malam ini berlalu..cepat...so i will forget this bad feeling..shuhh2x..
so i can smiling n laughter....:D


She & Him : In The Sun

video
Suke sangat lagu ni...dari kumpulan She & Him...
hehhee...comel la sangat klip video lagu ni..dengar pown..
cam hepy2 jerk..kan..hahaa..
seriously..mmg..huhuhu...aper2 pown korang layan....jer la...

ni Lirik lagu ni..

It's hard to be ignored
When I look at you 
You look so bored
My baby, my darling
I've been taking a beating

Well all right
(Well all right)
It's ok
(It's ok)
We all get the slip sometimes every day
I'll just keep it to myself
In the sun
In the sun

It's hard to take the blame
When I look at you, you're so ashamed
My baby, my darling
I've been thinking of leaving

Well all right
(Well all right)
It's ok
(It's ok)
We all get the slip sometimes every day
I'll just keep it to myself
In the sun
In the sun

Well all right 
(Well all right)
It's ok
(It's ok)
We all feel ashamed sometimes every day
I'll just keep it to myself
In the sun
In the sun