Followers

TIPS MENGGUNAKAN EYELINER DAN LIPGLOSS@LIPSTICK..

OK..dearest bloggeee (why i typing like this..sound cute kot..kahkahkah..pelik2 ja aku ni..) okeyh..rini sayer nak kongsi tips mekap..mekap..okeyh..fine..im not pretty thats why i need make up lor..haha...aper sebenarnyer mekaP???
menurut aku la..in my opinion mekap ni untuk menampakkan diri kiter lagi cantik dan kemas..selain tu..bagi konfiden kat diri kiter..dan untuk memberikan gud impression to others yang firstly look us.hoye....okeyh..habis citer sal ni..hehee..aku nak citer pasal simple mekap jer..yang aku sendiri guner la..semudah memetik jari..hehehe~ ini untuk mekap yang nampak natural n comel gitu..kahkahkah..pasan sungguh..okeyh aku nak kongsi tips penggunaan EYELINER dan LIPSTICK,LIPGLOSS (semua mende alah yang pakai kat lips lah)hehee..

okeys..firstly aku nak kongsi pasal penggunaan EYELINER..asernyer semua tau kot mender eyeliner ni..dulu pown time skolah skolah..aku pown x pandang mender2 ni..aku cakap mender lah.pakai bedak jer dah..hahaha..okeyh2..balik pada tips..ok.asernyer tips aku ni x bagus maner cam pro..huhu..cuma nak kongsi..cos ader kawan aku cakap aku pandai pakai eyeliner..nampak bulat jer..mata aku..comel..kahakahakah..syok plak..okeys...ni tips dier...

kalo korang pakai eyeliner cuber cari eyeliner yang bukan pensel ..ala yang x payah nak tajamkan2 ..haha..aku x pandai pakai eyeliner yang pensel..ala banyak jenama yang bagus n harga pown berpatutan...cam maybelline..silkygirl..mac..arr..x  mahal sgt pown..mahal x bermakna cantik..kalau korang nak nampak mata lagi bulat mostly gunalah eyeliner warna hitam..tipsnya..kalau guna tu..jangan gosokkan eyeliner tu kat mata..berkali2..tapi tarik sekali kat mata..pas tu bukak mata..tengok..kalo cm x ok..tarik lagi..kalau mata anda dah besar kan dan anda ader double eyelid...arrr..lagi bagus cm sayer..huahuahau..x perlu tenyeh manyak sgt..kire ok la..than hasilnya korang akan dapat mata yang besar..dan bulat..hehee..kalau untuk mata yang agak sepet..dan x dok double eyelid..kener pakai lebih skit la..baru boleh bagi nampak besar..n paling pastikan..pakai kalau nak bagi nampak look natural..just tarik sekali dua jer..dekat garisan mata..hehee...

okeyh..next tips..is how to use lipstic atau lipgloss..hehe..aku guner dua2 sekali kekadang..hahaa..lipgloss..ni akan menampakkan bibir anda nampak shiny2..n nampak basah..hehee..sexy lah kot..hehee..tapi lipgloss selalunya jarang tahan lama..cos aku selalu gak guner..biler dh lmer skit cm tu kaler dier hilang lah..cm makan..minum..kan..kalo guner lipstik pulak..lebih kekal lamer lah..hehee..senang jer..sebenarnyer kalau kiter nak nampak senatural yang mungkin dengan menggunakan benda alah ni..cari la lipstik atau lipgloss yang lebih kurang n kaler bibir anda..kalo ader tester..kat kedai tu..test sumer..hahaha...aku suker wat cm tu..kahkahakh..last2 x beli pown..make up free..walaweyhh..

hahaaa..paling penting pakailah lipstik atau lipgloss bagi nampak senatural yang mungkin..n menampakkan anda ader bibir yang sihat..hehee...selain itu jugak..kalo leh ikot function la....x kan lah nak g kelas pown nak pakai lipstik ala2 merah menyala..hahah.okeyg..senang jer sebenarnyer..korang  x perlu nak calit banyak2 kat bibir..just sekali kat atas.n sekali kat bawah..pas tu tengok sama ada rata ker x..kalo cam x rata n cam tebal semacam..amik tisu..n kedapkan kat bibir..hasilnya akan dapat yang natural..huhuhu..

k lah tu jer tips aku nak bagi..aku pown x pandai sangat nak mekap2 ni..just kadang2 mekap ni perlu gak untuk bagi konfiden disamping bagi orang nampak diri kiter cantik n kemas selalu..hehe...yer la kalo korang sebelum ni x pandai mekap kan cuber2 lah yerk..sayer pown cenggitu gak dulu..tapi just try basic make up jerk..hehee..ni bukan tips pro k..cumer tips dari sayer n care yang sayer selalu guner..kalo salah n tersilap..sowy..im not the pro..only sum one who want to sharing..hehehe...adiosss..


sayer tukang bagi tips...haha
(gambar ni dah edit sebenarnyer..hahaah):P



















p/s: sayer x suker pakai mekap tebal2 nanti orang cakap sayer over..huahuahau


3 comments:

qamarul said...

saye pun minat gak pakai make up.. hehe

.:AiN iKeUchi:. said...

minat?? pakai eyeliner jugak eh..hehe

Anonymous said...

Hi there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick
shout out and tell you I genuinely enjoy reading your blog posts.
Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects?

Thanks for your time!
Here is my website : know memes