Followers

Budaya Kad Raya Dah Makin Pupus??

AS-SALAM


makin dekar raya ni..makin terasa la..kan..semua orang dah sibuk wat persiapan..ader yang dah wish selamat hari rayer pun ader..pelik2..benda belum rayer pun ..lambat g..minggu depan..haha~ tapi aper2 pun ni dok kat rumah ni..lagi terasa nak rayer ..ye ar kat kampung kan..macam2 ar benda wat kan..kalau kat KL tu..haishh..semua sibuk kerja jadi x der ar teraser maner..paling2 pun dengar lagu raya kan...

k ar..berbalik kat tajuk entry kat atas tu..eehehe...ain nak tanyer korang semua..ada dapat kad rayer tahun ni?? ader bagi kad rayer tahun ni??hehehee~ mesti makin kurang kan..al maklum la dunia IT di hujung jari  jemari kan..kelik2 kat facebook tu dah kuar wish selamat hari raya aidilfitri..ngeh3..paling koman pun hantar la msg..seposen..5 sen..kat orang yang kita sayang..ngan saper2 yang kita nak hantar..siap ader macam2 lagi kalau MMS tu..makin kurang sangat kan orang nak hantar atau bagi kad raya sekarang ni kan..dulu masa ain zaman sekolah rendah...dan zaman awal2 sekolah menengah..siap macam2..kalau kat sekolah..letak bawah meja kawan..kad raye tu..syok kot..hehe..kenangan..tapi sekarang budaya tu makin hilang dah...mungkin sebab barang pun dah naik..banding beli kad rayer  yang paling murah pun 2 ,3 hengget kan..plus setem lagi..kan...dah beringgit..banding sms..seposen jer la..paling2 pun..seringgit..kan..huhu...


kalau dulu pak cik posmen la paling sibuk bab2 nak hantar kat rayer ni..kalau kat pejabat pos tu..siap kena ada part time worker lagi nak tolong agihkan kad2 rayer ni supaya cepat samapi ke destinasi masing2..tapi sekarang ni..semua tu dah semakin hilang..memang ar teknologi yang ader skang makin memudahkan kita..tapi nilai kad raya tu banding dengan sms tu..memang ar kad rayer lagi nostalgia kan..siap leh simpan..kad2 rayer tahun2 dulu..n wat koleksi..paling best..gantung atau lekat kat dinding kat umah time rayer.wawawa~



bagi korang pulak cam ner...still dapat kad rayer ker..syok kan..hehee~


ihsan hp cik ain :)










p/s: teringin nnyer bagi kad rayer kat family bila duk jauh..nanti ..lalala~ ;)



4 comments:

Kisah Mawe said...

dah lama x terima kad raya... masa sekolah dulu ada la.. haha.. siap paksa2 agi suh hantar...

.:AiN iKeUchi:. said...

@kisah mawe:samer lah..dh lamer jugak x dpt kad rayer..just bru2 ni jer..tu pun kawan2 lamer.hehe

Sara Here ! said...

cik ain mane kad raya utk cik sara tomey ni?

.:AiN iKeUchi:. said...

@sarah:tunggu ar..ader ar tu..haha..wait n see la eh cik sarah :P