Followers

ISU DI ASIA BARAT.CUMA BERMUSIM JEKE???

Assalamualaikum

Aku memang aktif berfacebook sebab sumber pendapatan part time dari facebook .Tapi benda yang kadang aku rasa kelakar kadang-kadang dengan rakyat Malaysia ni bila some issue heboh dekat Malaysia mulalah semua kalut macam cacing kepanasan Bukan niat mengata untuk sindiran tapi realiti.Bila sebagai contoh terdekat boleh tengok sekarang sibuk isu kenaikan harga minyak yang memberi kesan pada banyak benda ar malas citer banyak rasa semua orang pun cite benda sama.

Yang aku nak cite pasal isu Asia Barat yang boleh katakan every year every month isunya silih berganti dari kat Iraq ke Palestin,Syria,Mesir dan etc.Sekarang ni isu yang paling banyak keluar dan paling hangat tentang rampasan kuasa dan juga kejatuhan kerajaan Ikhwanul Muslimin.Selain itu isu perang saudara kerana faktor pegangan Syiah dan Sunnah di Syria.Kalau kita tengok isu ni semakin surut dan agak kurang dah tak sehangat goreng pisang dekat laman-laman sosial sebelum ni.Bila fikir2kan balik sebenarnya sejauh mana kita sebenarnya sangat prihatin dan serious dengan isu -isu yang sedang berlaku di sekeliling kita.Sekadar umpama gosip panas.sampai masa akan dibawa angin pergi hilang entah kemana.

Hakikatnya fenomena bermusim tentang isu Asia Barat ni umpama semusim sahaja.Bila dah surut takde dah kabar ceritanya..Sama macam Isu minyak la.Sekarang duk pung pang la macam2 itu la naik ini la naik.kita tengok setahun kemudian.Duk diam tak da habaq dah.Tup2 nak PRU14 nanti brulah isu ni dimainkan.
What can we say?

Kita rasa kita kisah hakikatnya kita cuma mengikut arus perdana .Orang sibuk cerita ni kita pun ikut la .Orang sibuk cerita pasal tu kita pun ikutla.
Temanya LU PIKIR AR SENDIRI


MASTER SUN YANG ALA2 SUPERNATURAL PULAK GITU

Assalamualaikum

HYEP2..rasa lama tak bukak blog ni memang lama gila...hehe..rini nak share pasal korean drama yang interested sangat.Tajuknya Master Sun.Haaa..why aku kater interested.cause a bit different la dari mostly korean drama.Konfem sedih2 tertukar anak la.bapak la.apela kawin kontrak..hilang bertemu kembali ..family konflik la.ko orang kaye dia orang miskin dan bla bla seterusnye ye.

Haa apa yang interested sangat.Cause hero dia hensem.Ia itu So Ji Sub (Hero drama IM SORRY I LOVE YOU..kalau x tau takpela.wat2 tau sudah)hak3..Tapi memang hensem pun.kih3..Haaa..apa yang bestnya sebab dalam drama ni watak heroin lakonan Gong Hyo Jin dia ada kuasa ala2 supernatural gitu which dia boleh nampak hantu.Which yang aku rasa tak bosan every episode dia akan solve problem berkaitan dengan hantu-hantu ni.Kira cam nice la.Dan suggest untuk di tonton.hehe..

Tapi watak orang kaya dan orang miskin tu adela.Konfem ade.hahha...Watak hero yang kayer tak hingat dengan watak girl yang ala-ala nerd cam nak mintak kaki.hak3..takdela.

Plus hero dan heroin serta watak tambahan dalam drama ni brilliant la.sebab gabungan yang lain dari yang lain.Jum check Out barisan pelakon Master Sun ^__________^ Y




Gong Hyo Jin

Dia ni memang one of the best actress aku rasa sebab most of drama dia semua aku.Since drama 1st aku tgok dia as High School student yang ada crush dengan Abang ipar sampai la drama terbaru dia Master Sun ni.Muka dia memang selambe la.dan selalu je pegang watak pmpuan miskin dan kena buli dengan hero dia.hahaa~ Even dia takla secun Song Hye Gyo or Choi Ji Woo tapi aku rasa dia sgt best dan sangat ada kelas dia tersendiri


So Ji Sub
Orite sape tak kenal mamat cool mata kuyu ni boleh katakan Bye.hahaha..One of the best korean actor jugaklah dia ni.Dulu femes dengan drama Im Sorry I Love You .Memang best aku minat since drama tu sampai movie terbaru dia "Always" sebagai boxer yang ada konflik dengan gadis buta.Memang cool gila seriously best jugak lakonan dia.Teringin nak dia muncul dalam banyak lagi movie kelakar watak-watak yang sempoi.hehehe.




BLACK (DEAD)--- WHITE ( LIFE)----- RED (BLOOD)




P/S:wAIting new Korean drama Lakonan Lee Min Ho (EVEN BUKAN PEMINAT DIA).hehe