Followers

10 THINGS ABOUT GUY THAT I LIKE

AS-SALAM

Jenis Lelaki yang Ain LIKE banget..hehe~




1.Caring

caring bukan bermakna asik nak tanya 24 jam.tapi ambik berat ni maksudnya bagi ain dia akan tanya kita sihat ker..dah makan ker..dalam sehari tu..even sesibuk mana pun..sebab maknernyer dia care la kita ni sihat ker tak..dah makan ker tak..lapar ker..demam ker...tau ar..hidup g kat dunia..ni..hahaa~ yer la ..penting la...lelaki yang ambik berat ni..sebab bila caring maknyer dier kisah kat kita..itu tanggapan aku la sebagai perempuan..tapi bagi lelaki.dok tau la..sebab aku bukan laki...just from my point of view..


2.Pentingkan Solat

ramai perempuan yang mesti akan cari pasangan hidup yang boleh bimbing dia..samer la..ain pun..bagi ain tak ada manusia yang sempurna kat dunia ni.tapi bagi ain kalau kewajipan macam solat yang sangat penting dia titik beratkan..im respect of him as guy ok..dan akan selalu ingatkan kita tentang solat..sama ada kita dah solat ker belum..tu maknenyer dia care akhirat kiter ar tu..huhuhu..tak kisah la..kalau sedekah ker aper dia..still tak cukup..kalau solat dia utamakan mesti yang lain2 insyaAllah..hehe~ so lelaki2 kat luar sana..jangan pandnag remeh pada ibadah solat...


3.Bertanggungjawab

Sejahat2 lelaki dan se tak suka sukanya lelaki bagi ain adalah lelaki yang tak tau nak bertanggungjawab..untuk apa2 sahaja la...contoh terbaik kalau lelaki tu dah nyata buat salah...tapi tak nak bertanggungjawab dengan kesalahan yang di buat...memang i dun like...contoh la..kalau kawan lelaki..kalau kita harapkan dia buat sesuatu then..dia boleh ler pulak...ambik ringan dan wat tak kisah...dengan tanggungjawab dia..aser nak pelangkung jer orang cm ni kan..hahaha~


4.Tinggi

ok..ni memang sepatutnya ada kat dalam list aku..tak leh describe tinggi samapi mana..tapi mesti melebihi ain la kan...kalau yang 170cm ke atas..lagi terbaik..wakakka~.sebab tu den minat mamat korean..sebab deme ni tinggi2..hahahaa...tak beraper kenan mamat yang pendek2 ni..sebab teringat kat diri aku bila tengok manusia2 pendek ni..hahaa..tak dapat terima..agga~ aper2 jer la..kan..dah lelaki type ni.yang ain suka..



5.Berkulit tak berape cerah dan berjanggut

Jenis ni pulak asernyer penah ulas kat entry sebelum ni..memang suka lelaki yang berjanggut bukan bermakna berjambang macam Osama Bin Laden tu ler..sikit2 jer dh.ar..nampak macho sikit la kot..hehe..dan berkulit tak berape cerah..sebab den ni pun x berape nak cerah sangat..sawo2 matang cm tu la..ngahaha~ tapi lelaki yang berkulit tak putih melepak ni..seriously for ain  nampak sangat2 maskulin...dan hot..okeyh..haha..sebab kulit gelap selalu sebab sunburn jarang sangat jage..means tak de la..metroseksual sangat...terlalu menjage la kulit tu..eh..panas la..terbakar kulit..pleaseee laaaa...ain pun tak sampai tahap cam tu..hahhaha~ but seriously lelaki yang berkulit tak berape cerah dan tak berape putih melepak lagi hot dari lelaki putih melepak (for malay guy only ok..not korean guy)...memang lelaki melayu terakhir la..cam ni..suke4~.kekekeke~



6.Tak Banyak Cakap

memang suka.sebab bila ain bercerita dia jadi pendengar yang sangat setia..hahaa...perlu dan mesti kena ada...jangan pendiam macam tak wujud dah la..entah la sebab lelaki yang banyak cakap ni selalunya...rasa nak cari gaduh jer..selalunya.tapi kadang penat jugak dengan orang yang tak banyak cakap a.k.a pendiam ni sebab mesti muka selalu cam tak der perasan .selamber jer..sepatah kita tanya..sepatah dia jawap..punya la kita membebel 1000 patah perkataan seminit kan...jawapnyer last2 yes...atau ok jer..alahai..tapi sebab macam tu ain suka..tak tau la pelik tak pelik ...biase la manusia lain2..


7.Tak Hipokrit

maksudnya.dia tak berpura2 la..kalau nakal atau tak baik sekalipun dia tak der ar nak cover2 bagai kan..pas tu..bila depan orang tunjuk baik ...lebih kurang cam talam banyak muka ar cm tu...means jadi diri sendiri ..dan  
tak perlu nak hipokrit ..hidup penuh dengan sandiwara dan kepura puraan..ambik kau ayat aku..terbaik punyer..huhuhuhu~..so beware..lelaki2 yang hipokrit..i hate..hahaha~


8.Ada sense of humor @ tau wat lawak 

i like this type of guy..means kita tak kan rasa boring..bila sedih ker..mesti dia akan ada jer benda yang kelakar dia nak buat...hehe...means dia tau bila masa nak berlawak dan bila masa nak serius..oh i like this type of guy..bukan bermaksud pak lawak atau badut.tapi cukup la..boleh menyenangkan hati kita dengan senda gurau dia kan..kalau ada suami.tak kan lah nak yang serius manjang..tensen den...relax2 sudah..hahah~



9.Tak Berkira

memang pantang dengan manusia yang suka berkira tak kira lelaki ker perempuan...terutamanya..kalau berkira bab kecik2 dan remeh yang tak leh diterima akal kecil ku ini..huhu...bab makan nak berkira..bab duit nak berkira...bab aper 2 jer lah yang ada nak berkira..masak ler...maksudnya tak berkira la benda kecik2...cam dun mind la..ala takat makanan ..pun nak berkira...kalau pompuan pun aku geram jer kan..kui3


10.Matang

 suka lelaki yang matang bukan sahaja dari segi luaran jer...kalau kebudak2 budakan kadang..pun suka..tapi kira bertempat la..means..suka lelaki yang cara yang dia cakap tu menunjukkan dia matang..no how to speak on a right time...ada benda boleh cakap..ada benda tak boleh cakap..dan tau macam mana nak hdapi satu2 situasi tu..dengan matang....contoh la kan..if korang bincang something..dia akan cakap sesuatu yang matang dan tak kan kebudak budakan...matang bukan bermakna serius manjang tapi bagi ain.dia tahu macam mana nak gunakan kematangan dia untuk menghadapi masalah atau situasi yang dialami dan tahu cara nak handle dengan cara yang tenang dan smooth...bila aper2 jadi..cool..


yang seterusnya????
ain akan sambung di lain waktu dan di lain masa andai ada mase..hihihi...tu jer nak kongsi











7 comments:

alongxp said...

yes...semua kriteria tu ada kat saya kecuali bab tinggi,kurang 2cm nk jd 170...hehehe... tapi... malangnya saya dah kawen dan belom ada planning nak tambah isteri lagi..hehehe

deella mozas said...

lain org lain citarasa kak oiii

.:AiN iKeUchi:. said...

along xp:hhaa..yeker.setia pada yg satu sudah..lalaaa~

dila:haha..memang la..ni citarasa aku..citarasa ko?? tulis sendiri..lala~

alongxp said...

errr...tapi dulu masa kursus kawen, ustaz tu da soh niat nak kawen lebih dari 1,sbb benda baik kan?hehehe

.:AiN iKeUchi:. said...

alongxp:memang benda baik..kalau berkmampuan dan mampu berlaku adil..huhu

Sara Here ! said...

suke nom 3,5 dgn 8..
insyaAllah..

.:AiN iKeUchi:. said...

sara:eitt..no 5..pun ko suke cam kiter..tak tau pulak..haha..maner aci cam ni..x leh same..haha